talam keladi


bahan lapisan bawah
200 gram tepung beras
20 gram tepung jagung
1 sudu besar garam
350ml santan pekat
650 ml air
200 gram keladi yg di potong dadu
 (rebus terlebih dahulu dan barulah di sukat)
cara caranya
bancuhkan bahan di atas kecuali keladi,masukkan kedalam periuk..masak sekejap hingga naik wap...baru masukkan keladi.
masukkan ke dalam loyang 10x10 inci dan kukus selama 20 minit,bila masak cakar dengan garpu di permukaan tadi.
bahan lapisan atas
100 gram tepung gandum
250 gram gula caster
3 biji telor
250ml santan
350 ml air
pewarna purple
cara cara
satukan kesemua bahan di atas,masukkan ke dalam periuk masak sekejap hingga naik wap...
tuangkan di atas lapisan bawah tadi dan kukus selama 30 minit
selamat mencuba...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan

get this widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...