Dah masak ke?
Masak apa ye tghari ni.mesti sedapkan..untuk dihidangkan pada keluarga yg tercinta...
Penah cuba masak pajeri ni tak..memang sedap kalo di makan panas2..pajeri ni antara menu kegemaran liza sekeluarga...sedap tak bole nak cite...tambah2 kalo ada sambal belacan...eemmm...uummpp tekak org kampung kalo tak ada sambal belacan tak sah!!!
BAHAN BAHAN..
1 biji nenas di potong ikut suka
Air secukupnya untuk dijadikan kuah
Garam,serbuk perasa dan gula secukupnya
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit minyak untuk menumis
Hirisan cili merah dan cili ijau sebagai hiasan
BAHAN B
1 biji bawang besar di potong bulat
2 sudu besar udang kering
2 inci kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
CARANYA...
Tumiskan bahan B sampai naik bau masukkan bahan2 lain..bila rasa dah ok,,bole la di hidangkan....(liza suka maniskan sedikit pajeri bombay ni)..sampai jumpa lg ye...^_^
0 ulasan:
Catat Ulasan